WB veldrijden Iowa – Wout Van Aert sluit Amerikaanse campagne af met twee zeges

WB veldrijden Iowa - Wout Van Aert sluit Amerikaanse campagne af met twee zeges

Wout Van Aert heeft in Iowa zijn tweede wereldbekerzege van het seizoen beet. De wereldkampioen finishte ruim afgescheiden voor Kevin Pauwels en Laurens Sweeck wat dus een volledig Belgisch podium opleverde. Van Aert verstevigt zijn leiderspositie in de wereldbekerstand. Bovendien haspelde Wout Van Aert die wedstrijd af met een gebarsten teen, na een val tijdens de cross in Las Vegas, maar daar was weinig van te merken
“De laatste dagen waren zeer hectisch na die winst in Las Vegas maar vooral die barst in mijn teen. In het begin van de wedstrijd kreeg ik een stuk hout in mijn versnellingsapparaat waardoor ik even moest stoppen. Ik kon na verloop van tijd opnieuw aansluiten bij de staart van de groep. Daarna kon ik op mijn eigen tempo verder rijden en haalde ik beetje per beetje renners in tot ik alleen op kop kwam te liggen”, stelde Wout Van Aert.
“Veel last van mijn teenblessure heb ik niet gehad. Meer van mijn rug en de hitte”, aldus de 22-jarige uit Herentals. “Het was leuk zo aangemoedigd te worden. Het publiek creëerde een prima sfeertje. Ik heb nog nooit verloren sinds ik in Amerika koers. Ik ben hier heel graag. Er heerst een fantastische sfeer. De fans hebben respect voor alle renners. Met de steun van de supporters kon ik heel diep gaan. Ik had om de pijn te harden wat medicatie genomen. Wanneer ik opnieuw in België ben ga ik opnieuw op controle. Ik hoop dat ik volgend jaar misschien wel twee weken in Amerika kan vertoeven. Ook mijn collega renners hebben het hier naar hun zin. De Amerikaanse campagne zit erop voor mij. Ik keer alvast terug met twee heel mooie zeges.”

bron: Belga