Standard klopt Eupen met 3-0 en pakt negen op negen

Standard heeft zondag op de achtste speeldag in de Jupiler Pro League een makkelijke 3-0 thuiszege tegen Eupen geboekt. Benito Raman (7.), Junior Edmilson (55.) en Ishak Belfodil (90.) scoorden voor de Luikenaars, die hun derde competitiezege op rij boekten. De Rouches hadden na de smadelijke bekeruitschakeling van woensdag door amateurclub Geel iets recht te zetten en trokken meteen in de aanval. In de zevende minuut mocht Sclessin een eerste keer juichen, het was Raman die de score kon openen na een zware blunder van Eupen-verdediger Siebe Blondelle. Even later kopte Onyekuru op doelman Gillet, aan de overzijde kwam Belfodil een paar keer dicht bij de 2-0.

Tien minuten na de pauze was de 2-0 dan toch een feit, Edmilson trapte het leer van dichtbij door de benen van doelman Van Cromburgge. Een kwartier later (69.) ging de bal op de stip na een lichte duwfout op Dossevi, Van Crombrugge redde de strafschop van Belfodil. Welgeteld één minuut later moesten de bezoekers met zijn tienen verder na de rode kaart voor kapitein Luis Garcia, in de slotminuut kopte Belfodil de 3-0 nog tegen de touwen.

Dankzij de driepunter springt Standard (15 ptn) naar een (voorlopig gedeelde) tweede plaats in de stand. Het staat op gelijke hoogte met Anderlecht, AA Gent en Charleroi en heeft vier punten achterstand op leider Zulte Waregem. Eupen (7 ptn) is dertiende.

Later zondag (18u) ontvangt KV Kortrijk nog KRC Genk, om 20u krijgt Anderlecht rode lantaarn Westerlo over de vloer.