Schietpartij Malmö – Vier mannen gewond, explosie waarschijnlijk niet gelinkt aan schietpartij

Schietpartij Malmö - Vier mannen gewond

Bij de schietpartij van zondagavond in Malmö, in het zuiden van Zweden, zijn vier mannen gewond geraakt. Een van hen is erg aan toe, meldt de politie in een mededeling. De schutters zijn nog niet gevat. Volgens de eerste elementen zouden schutters het vuur geopend hebben op de wagen waarin de vier gewonden zaten, alvorens weg te vluchten op twee scooters. Ze zijn nog op de vlucht.
Volgens een woordvoerster van de politie werd een onderzoek geopend op de plaats van de schietpartij. De vier gewonden waren al bekend bij de politie voor misdaden gelinkt aan criminele bendes, maar momenteel is het motief voor de schietpartij nog niet bekend. Er werd een onderzoek geopend voor poging tot moord.
Twee uur na de schietpartij was niet ver van de plaatse van het incident een luide explosie te horen. De politie verklaarde dat ze geen weet heeft van slachtoffers, en dat er geen aanwijzingen zijn dat de explosie en de schietpartij aan elkaar gelinkt zijn.
In Malmö vonden, net als in enkele andere Zweedse steden, de afgelopen jaren verschillende schietpartijen plaats, die vaak gelinkt zijn aan oorlogen tussen bendes.

bron: Belga