Proximus League - Tubeke en Antwerp delen de punten

Tubeke heeft zondag op de zevende speeldag van de Proximus League verzuimd titelfavoriet Antwerp nog een beetje dieper in een crisissfeer te duwen. Het werd 2-2 in het Stade Leburton. Op bezoek bij Tubeke bracht spelverdeler Camus (11.) de Antwerpenaren al vroeg op voorsprong. Een rode kaart voor Duplus in de toegevoegde tijd van de eerste helft verbrodde het bezoekende feestje echter. Toure (45+3.) profiteerde meteen met de gelijkmaker en Diallo (62.) zette Tubeke op voorsprong. Antwerp leek na een gemiste strafschop rijp voor een nieuwe nederlaag, maar Vleminckx bezorgde de Great Old tien minuten voor tijd toch nog een punt.

Lierse blijft de koploper in de Proximus League na een 0-3 zege bij Lommel United. De Belder, vorig seizoen nog bij de Limburgers aan de slag, zette de Pallieters op een dubbele voorsprong (2. en 75.), waarna Benson (82.) de klus helemaal klaarde. Voor Lierse was het de derde overwinning op rij, voor Lommel de derde nederlaag op een rij.

In de kelder van het klassement boekte OH Leuven op Cercle Brugge zijn eerste zege van het seizoen. De degradant uit de Jupiler Pro League won met 2-4 na goals van Loemba (4.), Kocabas (44.), Casagolda (55.) en Tabekou (85.). Cercle kon tussendoor milderen via Kis (52.) en Naudts (80.).

Zaterdag verzekerde Roeselare zich van de tweede plaats in het klassement. Op Schiervelde wonnen de West-Vlamingen met 2-1 van Union, dat nochtans op voorsprong was geklommen via topschutter Rajsel (36.). Na de pauze stelde Roeselare orde op zaken en hield de drie punten thuis door goals van Brouwers (68.) en Lepicier (71.)