Manifestatie tegen draagmoederschap voor Brussels Hilton-hotel

Manifestatie tegen draagmoederschap voor Brussels Hilton-hotel

Een dertigtal mensen heeft zondag voor het Hilton-hotel in Brussel gemanifesteerd tegen het draagmoederschap. Daar vindt dit weekeinde een Europese conferentie van de Amerikaanse organisatie “Men Having Babies” plaats. De manifestanten zijn naar eigen zeggen lid van een burgercollectief. Ook vertegenwoordigers van Mars voor het Leven voegden zich bij het collectief. Tal van sprekers bepleitten tijdens de manifestatie aan het Europakruispunt een verbod op het commerciële en altruïstische draagmoederschap.

Volgens vele sprekers werkt een omkadering voor altruïstisch draagmoederschap een grotere tolerantie voor commerciële transacties in de hand. Ze verwijzen naar het Britse voorbeeld, waar een wettelijk kader voor altruïstisch draagmoederschap vooral voor een sterke stijging van commerciële transacties met draagmoeders in het buitenland heeft gezorgd.

“Men Having Babies” belicht op haar conferenties opties tot ouderschap voor homomannen. De organisatie pleit naar eigen zeggen voor strenge ethische normen voor draagmoederschap en dringt aan op een wettelijk kader in Europa.

bron: Belga