Kristel Verbeke en William Boeva op kindermaat tijdens najaar Ketnet

Kristel Verbeke en William Boeva op kindermaat tijdens najaar Ketnet

Ketnet, de kinderzender van de openbare omroep, heeft zondagochtend zijn najaar voorgesteld. Nieuwe gezichten zijn Kristel Verbeke, de vroegere ‘zwarte’ van K3, en comedian William Boeva. Daarnaast houdt Ketnet vast aan “Ketnet Swipe”, “Kingslize” en “Karrewiet”. Ook fictiereeksen “Nachtwacht”, “Ghost Rockers” en “D5R” keren terug met een nieuw seizoen. William Boeva duikt in “Boeva & the games” in de wereld van, inderdaad, computerspelletjes. Kristel Verbeke trekt een totaal andere kaart. Haar programma “Generatie K” is vooral gericht op kinderrechten. “Met het programma willen we kinderen doen nadenken en hen helpen om hun eigen mening te vormen”, laat de voormalige K3-zangeres optekenen.

Ook muziek en dans worden niet uit het oog verloren op de kinderzender. In “Ketnet Musical: Unidamu” werkt de zender samen met Studio 100 rond de musical Unidamu, wat zoveel wil zeggen als “Universum van dans en muziek”, waarin een mix van nummers uit het Studio 100- en Ketnetrepertoire worden opgevoerd.

Ketnet wil zijn jonge kijkers ook op de hoogte houden van het reilen en zeilen in de wereld. Al jaar en dag slaagt “Karrewiet” in dat opzet. Bovendien volgt er elke eerste maandag van de maand het duidingsprogramma “Karrewiet Plus”. Daarnaast zullen ook “Ketnet Wrap” “Ketnet Swipe” en “Kinslize Live” opnieuw op de afspraak zijn.

Tot slot is er nog de fictie van eigen bodem. Het tweede seizoen van “Nachtwacht” was zondagochtend al te zien, het derde seizoen van “Ghost Rockers” start maandag en het vierde en laatste seizoen van “D5R” zal op 14 november te zien zijn.

bron: Belga