Clinton en Trump zowat nek-aan-nek aan vooravond eerste debat

Clinton en Trump zowat nek-aan-nek aan vooravond eerste debat

Aan de vooravond van het eerste televisiedebat in de race naar het Witte Huis gaan de Democratische kandidate Hillary Clinton en de Republikein Donald Trump zowat gelijk op, zo blijkt uit een zondag door de krant Washington Post en televisiezender ABC gepubliceerde opiniepeiling. Van de waarschijnlijke kiezers staat 46 procent achter de vroegere First Lady en 44 procent achter de vastgoedmagnaat. De Libertair Gary Johnson is goed voor 5 en ecologiste Jill Stein 1 procent.

Onder de geregistreerde kiezers behalen Clinton en Trump allebei 41 procent, Johnson 7 en Stein 2 procent. In een race met twee behaalt Clinton 49 procent onder de waarschijnlijke kiezers en Trump 47 procent. Onder alle geregistreerde kiezers hebben ze elk 46 procent.In de nacht van maandag op dinsdag kruisen de kandidaten van de twee grote partijen elkaar de degens tijdens het eerste van drie debatten, aan de Hofstra Universiteit op Long Island (New York). Volgens ABC plant zowat 74 procent van de Amerikanen het debat te bekijken.

De peiling liep tussen 19 en 22 september via vaste en mobiele telefoon, in het Engels en het Spaans, bij een nationaal staal van 1.001 willekeurig gekozen volwasssenen, onder wie 651 waarschijnlijke kiezers. De poll heeft een foutmarge van plus en minus 3,5 procentpunt voor het hele staal en 4,5 procentpunt voor de waarschijnlijke kiezers.

bron: Belga