Kleuter overleeft drie dagen alleen in de Russische wildernis

Een kind van drie jaar heeft drie dagen moederziel alleen doorgebracht in een afgelegen bos in Siberië. De kleuter werd gelukkig levend teruggevonden, hoewel er wolven en beren in het bos zitten en de temperaturen er al rond het vriespunt liggen.

Een gigantische zoekactie werd op poten gezet nadat Tserin Dopchut verdwenen was. Zijn overgrootmoeder had de kleuter uit het oog verloren toen hij met de honden aan het spelen was in hun dorpje Khoet. Volgens Siberian Times had het jongetje niet eens zijn jas aan en het enige voedsel dat hij had was een reep chocolade.  Meer dan 100 mensen kwamen op de been om te zoeken en zelfs een helikopter werd ingezet.

Na drie dagen werd het ventje teruggevonden, toen hij reageerde op de stem van zijn oom. De eerste vraag die hij stelde was of zijn speelgoedautootje het goed stelde.

mowgli

De kleuter had schutting tegen de elementen gevonden tussen de wortels van een boom. Het beetje chocolade dat hij bij zich had is ook van pas gekomen. Tserin heeft veel geluk gehad dat hij geen wolven of beren is tegengekomen, zeker aangezien de beren zich aan het voorbereiden zijn op hun winterslaap.

Dokters hebben vastgesteld dat Tserin het goed stelt. De kleuter houdt wel één ding over na het voorval: de bijnaam Mowgli, naar het personage uit ‘Jungle Book’.  Het dorp zal een groot feest organiseren om de veilige terugkeer van het jongetje te vieren.

Foto’s Facebook / Sholban Kara-ool