Primera Division - Real Madrid laat twee punten liggen bij Las Palmas

Real Madrid heeft zaterdag op de zesde speeldag van de Primera Division verzuimd de zege te pakken bij Las Palmas. Het werd 2-2 op de Canarische eilanden. Op het veld van Las Palmas was het Marco Asensio die de bezoekers op het halfuur op voorsprong bracht. Asensio kopte een rebound binnen, nadat Bale op Las Palmas-doelman Varas was gestuit. Nauwelijks vijf minuten later maakte Tanausu de gelijkmaker met een geplaatst schot.

Real Madrid-coach Zinedine Zidane bracht in de tweede helft spits Karim Benzema op het veld om de zege te forceren en dat leek meteen te lukken. De Fransman stond nauwelijks drie minuten op het veld toen hij in de 67e minuut een afgeweerd schot van Ronaldo tegen de touwen werkte. De thuisploeg leek met lege handen achter te blijven, tot Araujo vijf minuten voor tijd de bal toch nog met een gelukje voorbij Real Madrid-doelman Casilla werkte en de eindstand zo vastlegde op 2-2.

Real Madrid blijft met 14 op 18 leider, met een punt meer dan Barcelona. Zonder Messi wonnen de Catalanen zaterdag met 0-5 bij Sporting Gijon.