Jupiler Pro League - Zulte Waregem en AA Gent winnen in extremis

Competitieleider Zulte Waregem heeft zaterdagavond op de achtste speeldag in de hoogste voetbalklasse na een 2-0 achterstand alsnog met 2-3 gewonnen van KV Mechelen. Schoofs scoorde voor AA Gent in de Ghelamco Arena in de 95e minuut de 2-1 winning goal tegen STVV. In het klassement vergroot Zulte Waregem (19 punten) zijn voorsprong op eerste achtervolger Anderlecht tot 4 punten. Paarswit komt zondag wel nog in actie. AA Gent beent Anderlecht bij met 15 punten.

KV Mechelen, met een jarige coach Yannick Ferrera op de bank, kwam al na zes minuten op voorsprong. Na defensief geklungel mocht Nicolas Verdier alleen op Kenny Steppe af (1-0). De keeper van Zulte Waregem, die de voorkeur kreeg op Bossut, mocht zich meteen omdraaien. Zeven minuten voor de pauze verdubbelde Yohan Croizet de voorsprong van Malinwa.

Zes minuten na de kampwissel zorgde de Deen Lukas Lerager met het hoofd voor de aansluitingstreffer (2-1).

Francky Dury bracht halfweg de tweede helft Sander Coopman in het veld voor Naessens en die bedankte voor het vertrouwen door in de 79e minuut de 2-2 te scoren, nadat Moris een kopbal van Leye wegbokste.

In de 88e minuut bezorgde Lerager met een rake trap zijn ploeg met zijn tweede van de avond alsnog de onverhoopte zege.

AA Gent had tegen STVV de betere kansen maar kon voor de rust niet scoren. Coulibaly trof halfweg de eerste periode wel de paal. Na de koffie bracht Jérémy Perbet de Buffalo's na negen minuten dan toch op voorsprong met een rake kopbal na een hoekschop.

STVV kwam twintig minuten voor het einde langszij. Stef Peeters krulde een vrije trap enig mooi voorbij de Gentse goalie Rinne.

In de 95e minuut tekende Rob Schoofs, ook met een vrije trap, voor de 2-1 zege van Gent.

Eerder op de avond hielden Waasland-Beveren en Lokeren elkaar op de Freethiel in evenwicht (1-1). Nog zaterdagavond wordt met Charleroi/Oostende (20u30) nog één wedstrijd gespeeld. Zondag staan in 1A drie partijen op het programma: Standard/Eupen (14u30), Kortrijk/Genk (18u) en Anderlecht/Westerlo (20u).

Kampioen Club Brugge opende de speeldag vrijdagavond met 0-3 winst bij Moeskroen.