Bankzitter Fellaini ziet Manchester United makkelijk winnen van Leicester City

Manchester City heeft zaterdag in de openingswedstrijd van de zesde speeldag in de Engelse Premier League landskampioen Leicester City een duidelijke 4-1 nederlaag toegediend. Bij de Red Devils, die bij rust al met 4-0 leidden, bleef Marouane Fellaini 90 minuten op de bank. United had na een nul op zes punten nodig en klom in de 22e minuut op voorsprong via kapitein Chris Smalling, hij kopte een hoekschop van Daley Blind in doel. De Red Devils drukten daarna meteen door en titelverdediger Leicester - tegenstander van Club Brugge in de Champions League - zag sterretjes op Old Trafford.

Acht minuten voor rust verdubbelde Juan Mata de score na een knappe aanval, amper 3 minuten later zette Rashford de Mancunians op 3-0. Drie minuten voor de pauze was ook Paul Pogba aan het feest, de Franse recordaankoop kopte een hoekschop in doel en maakte zijn eerste doelpunt voor United.

Bij Leicester startten sterspelers Jamie Vardy en Riyad Mahrez niet meer aan de tweede helft, hun vervangers waren Andy King en Demarai Gray. Die laatste liet zich net voor het uur opmerken door de 4-1 van buiten de zestien enig mooi in doel te knallen, verder raakten de Foxes niet.

Dankzij de driepunter wipt United met twaalf punten naar een erg voorlopige derde plaats in de stand. Leicester telt zeven punten en is twaalfde.