Aanslagen Parijs – Zus van “opeiser” in staat van beschuldiging gesteld

De Franse justitie heeft zaterdag Anne Clain in staat van beschuldiging gesteld en in voorlopige hechtenis genomen, zo is uit gerechtelijke bron vernomen. Zij is een zus van Fabien Clain, een 37-jarige veteraan van het jihadisme in Frankrijk en de man die in een audioboodschap de aanslagen van Parijs in naam van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft opgeëist. Anne Clain (41) is dinsdag samen met haar gezin door Turkije naar Frankrijk overgebracht en na aankomst op de Parijse luchthaven Charles De Gaulle opgepakt en gevangen gezet. Ervan verdacht dat zij zich bij IS in Syrië wou voegen, heeft een rechter in terreurbestrijding haar nu conform de eis van het parket van Parijs in staat van beschuldiging gesteld voor lidmaatschap van een criminele terreurorganisatie, en haar in voorlopige hechtenis genomen.
Tegen haar tweede man, de Tunesiër Mohammed Amri, liep een aanhoudingsbevel. Hij werd donderdag in staat van beschuldiging gesteld en opgesloten. Overigens heeft de man geen banden met zijn Belgisch-Marokkaanse naamgenoot die ervan wordt verdacht Salah Abdeslam te hebben geholpen.
Clain, Amri en hun vier kinderen zijn in juli aan de Turks-Syrische grens tegengehouden en in Turkije gevangen gezet. De oudste zoon is net als zijn moeder dinsdag voor verhoor opgepakt, maar nadien weer vrijgelaten. De vier kinderen worden geplaatst.

bron: Belga