Zo organiseer je een draadloze zondag!

Tijdens de Week van de Mobiliteit heb je die heerlijke autoloze zondag, waarop koning auto even plaats moet ruimen voor spelende kinderen, leuke straatevenementen en fietsers op wegen die normaal zwart zien van het verkeer. Al deze vreugde bracht ons op het idee om komaf te maken met een andere boosdoener: koning kabel! De onstuitbare technologische vooruitgang is genadeloos voor draden en dat is volledig terecht. Met onderstaande tips vier je binnenkort ook een draadloze zondag!

Al je data

seagate-wireless-plus_2Tekort aan opslag op je smartphone of tablet? Of angst om foto’s te verliezen? Het gebrek aan USB-poorten lijkt in dat geval een probleem, maar de Seagate Wireless Plus ruimt dat van de baan. Deze externe harde schijf heeft geen vervelende kabels of aansluitingen nodig. Of je nu video’s wilt kijken op je tablet, je eigen muziek wilt streamen op een feestje of foto’s op je smartphone wilt verplaatsen voor meer plaats, met het persoonlijke wifinetwerk van de Seagate Wireless Plus is dit een fluitje van een cent. Dankzij het duurzame pantser en de batterij die tot tien uur gebruik mogelijk maakt, kan je bovendien eender waar en eender wanneer je data raadplegen.

Muziek

Met de release van de iPhone 7 heeft Apple een controversiële zet gemaakt door de aansluiting voor hoofdtelefoons achterwege te laten. Gebruikers van de smartphone kunnen hun klassieke bedrade oortjes nog steeds gebruiken met een tussenstuk, maar Apple biedt ook de mogelijkheid om draadloos te gaan. Het Amerikaanse techbedrijf is geen pionier op dit vlak. Hoofdtelefoons die gebruik maken van bluetooth in plaats van kabels doen al enkele jaren de ronde. Dat één van de grootste smartphoneproducenten deze ontwikkeling ondersteunt, doet wel hopen dat onmogelijke knopen in de draden van je oortjes ooit tot het verleden zullen behoren.

Batterijen

Voor stroom heb je toch nog steeds een kabel nodig, niet? Think again! Elektriciteit draadloos doorsturen is een technologie die aan een opmars bezig is. Sommige smartphones van LG of Samsung beschikken al over de mogelijkheid om via elektromagnetische inductie de batterij op te laden, zonder dat je daarvoor op zoek moet naar het kabeltje. Ikea lijkt alvast te geloven in de technologie. De meubelgigant heeft immers een eigen reeks meubels waarin zo’n draadloze oplader in verwerkt zit. Bovendien biedt Ikea ook hoesjes aan die draadloos opladen mogelijk maken voor populaire smartphones die eigenlijk niet over de technologie beschikken.

Draadloze TV

Achteraan een televisietoestel heerst vaak een heuse wirwar van kabels, gaande van de TV-decoder tot de blu-rayspeler en de spelconsole die allemaal strijden om de gegeerde HDMI-poorten. Ook deze draden kunnen verholpen worden. Met behulp van een draadloos HDMI-pakket wordt het signaal door het wifi- of stroomnetwerk verzonden. Deze apparaten zijn niet enkel handig om het kabelkluwen onder controle te houden, ze bieden ook een elegante oplossing om HD-televisie te bekijken met een beamer.