Vincent Kompany sukkelt met liesblessure, nog geen datum voor terugkeer

Vincent Kompany sukkelt met liesblessure

Het is nog niet duidelijk wanneer Vincent Kompany opnieuw fit is. De skipper van Manchester City moest bij zijn wederoptreden na vier maanden blessureleed meteen opnieuw vroegtijdig van het veld en wordt momenteel behandeld voor een liesblessure, meldde City. De kapitein van de Citizens startte in het League Cup-duel van woensdag bij Swansea (1-2 winst) – zijn eerste partij sinds 4 mei – in de basis, maar stapte in de toegevoegde tijd van het terrein. Hij leek zich bij een tackle opnieuw geblesseerd te hebben en de alarmbellen begonnen opnieuw te luiden.

Even werd gevreesd dat hij hervallen was in een oude blessure maar dat blijkt niet geval, verduidelijkte City vrijdag op de clubwebsite. “Er is nog geen datum voor zijn terugkeer vooropgesteld, het positieve is wel dat de blessure geen uitloper is van de kuitproblemen die hem vorig seizoen lange tijd aan de kant hielden”, klinkt het. “Van zodra we zelf meer nieuws hebben, komen we met een update”. Verschillende media spreken ook over ‘spiervermoeidheid’.

Kompany, City én de Rode Duivels moeten dus nog even wachten op duidelijkheid. De competitiematch van zondag tegen (opnieuw) Swansea komt in ieder geval te vroeg. Het valt af te wachten of de 30-jarige verdediger de WK-kwalificatie-interlands tegen Bosnië-Herzegovina (7 oktober in Brussel) en Gibraltar (10 oktober in het Portugese Faro) haalt.

bron: Belga