Jupiler Pro League - Club Brugge pakt volle buit op veld van Moeskroen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Landskampioen Club Brugge heeft vrijdagavond in de eerste wedstrijd van de achtste speeldag in de hoogste voetbalklasse met 0-3 gewonnen op het veld van Moeskroen. Club Brugge had op Le Canonnier al na 5 minuten op voorsprong moeten staan. Jelle Vossen tikte zijn honderdste goal in de Belgische competitie binnen, maar de treffer werd door ref Erik Lambrechts onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

Een kwartier later mocht blauwzwart toch juichen. José Izquierdo trapte een afgeweken voorzet van Timmy Simons in een tijd voorbij thuiskeeper Vagner (0-1). Het spel lag daarna even stil nadat Clubsupporters Bengaals vuur hadden ontstoken en een witte rookpluim boven het veld het spelen onmogelijk maakte.

Negen minuten na de pauze was het opnieuw Izquierdo die Club Brugge op 0-2 zette. Na knullig balverlies van Peyre bij het uitverdedigen trapte de Colombiaan zijn tweede van de avond tegen de netten.

Een kwartier voor tijd scoorde Vossen dan toch zijn honderdste in de Belgische competitie. Na een stilstaande fase kopte Claudemir tot bij de Limburgse spits, die niet meer kon missen (0-3).

In het klassement komt de ploeg van Michel Preud'homme met 13 punten voorlopig naast Oostende op de derde plaats, op 3 punten van leider Zulte Waregem. Glen De Boeck blijft met Moeskroen onderin hangen met 6 punten.

Zaterdagavond staan in 1A vier wedstrijden op het programma: Waasland-Beveren/Lokeren (18u), AA Gent/STVV (20u), KV Mechelen/Zulte Waregem (20u) en Charleroi/Oostende (20u30). Zondag volgen nog drie wedstrijden met Standard/Eupen (14u30), Kortrijk/Genk (18u) en Anderlecht/Westerlo (20u).

bron: Belga