Pendelaar van de week: Bram De Troyer

Elke week grijpt Metro een pendelaar bij de kraag voor een kort gesprek. Achter elke anonieme reiziger schuilt immers een verrassende persoonlijkheid. Deze week is het de beurt aan Bram De Troyer, de 26-jarige store manager bij Café Csotume.ZICHT
Ik kan gerust spreken van beroepsmisvorming: ook al ben ik heteroseksueel, ik kijk veel naar mannen. Hun uitstraling en manier van kleden zijn een bron van inspiratie voor mij. Op vakantie zag ik eens een Italiaan in een kakikleurig, linnen hemd met een toffe kraag. Daarna heb ik twee weken gezocht naar een gelijkaardig stuk voor mezelf. Maar even goed kun je leren van lelijke dingen.

GEHOOR
Ik hou van de drukte en levendigheid in het centrum overdag maar als ik ’s avonds thuiskom, hebben mijn oren graag een klein beetje meer stilte. Om de rust op te zoeken ben ik net buiten de stad gaan wonen.

SMAAK
Smaak is iets heel subjectiefs, maar toch probeer ik het bij Café Costume door te geven aan de klanten. Zelf ben ik fan van maatpakken met een toffe twist, zoals een origineel paar sneakers. Een geklede outfit breken met een niet-gekleed element: dat werkt altijd.
www.cafécostume.com

REUK
Vroeger was ik het ellendige kind dat elk ding vastnam in de speelgoedwinkel. Nog steeds is er geen plaats waar ik kom zonder alles aan te raken. De stof primeert voor mij boven de kleur of het model van een kledingstuk, bijvoorbeeld. Of in een hotel vind ik niets zo heerlijk als mijn lichaam wikkelen in een vers donsdeken.

TAST
Ik heb een uitstekende neus. Als er ergens een trui blijft slingeren, dan laten mijn vrienden mij eraan ruiken om te weten wie de eigenaar is. Ik hecht dan ook heel veel belang aan een goede lichaamsgeur.

ZESDE ZINTUIG
Verbaal! Klank! Ik moet mij overal laten gelden, zowel op café als bij het voetbalkijken. (lacht) Mijn job bestaat ook vooral uit praten met klanten, om zo de vestimentaire vertaling van hun persoonlijkheid te ontdekken.