WB veldrijden Las Vegas - Wout van Aert houdt barst in teen over aan valpartij

door
Belga
Leestijd 1 min.

Wereldkampioen Wout van Aert heeft een barst in zijn teen overgehouden aan zijn valpartij op de trappen tijdens de CrossVegas, de openingsmanche van de Wereldbeker veldrijden. Dat maakte zijn team Crelan-Vastgoedservice donderdag bekend. "Na twintig minuten wedstrijd in Las Vegas kwam Wout van Aert ten val op de trappen. Hij kon zijn wedstrijd verderzetten en die alsnog winnend afsluiten, maar stond deze ochtend (Amerikaanse tijd) op met veel pijn aan de grote teen, waarop hij op aanraden van ploegleiders Niels Albert en Jan Verstraeten op consultatie trok in een plaatselijk ziekenhuis", klinkt het in de mededeling. "Na het nemen van een scan werd een barstje in de linker grote teen vastgesteld."

"Iets waar je weinig aan kan doen", vertelde sporttechnisch coördinator Jan Verstraeten. "Het doet alleen veel pijn. Een voordeel is wel dat je ook weinig verkeerd kan doen."

Momenteel stapt het Crelan-Vastgoedserviceteam op het vliegtuig richting Chicago. Zaterdag staat in Iowa de tweede Wereldbekermanche op het menu. "Wout zal tijdens het fietsen zelf moeten merken hoe pijnlijk de teen aanvoelt", besluit Verstraeten.

bron: Belga