Vuye en Wouters verlaten N-VA – “Wanneer zullen ogen van de MR open gaan?”

Vuye en Wouters verlaten N-VA - "Wanneer zullen ogen van de MR open gaan?"

Na de PS neemt ook het cdH de MR van premier Charles Michel onder vuur met het gepronk van coalitiepartner N-VA over de vervlaamsing van het federale beleid. De partij “verwelkomt de duidelijkheid, de transparantie en het cynisme van Bart De Wever, die in een open brief aangeeft dat de federale regering zich inzet voor de Vlaamse belangen eerder dan voor die van alle Belgen”. “Wanneer zullen de ogen van de MR open gaan? “, klinkt het. Naar aanleiding van de interne problemen bij N-VA herinnerde De Wever in een open brief aan de partijstrategie om de Franstaligen “uit hun kot te lokken” en zelf vragende partij te maken voor een nieuwe staatshervorming. De Wever merkte daarbij fijntjes op dat PS-kopstuk Laurette Onkelinx al spreekt over ‘la flamandisation’.
“De strategie van N-VA is er op gericht de Vlaamse belangen te dienen vanuit de federale regering, om zo de Franstaligen zover te krijgen het federale niveau te verwerpen, meer autonomie te eisen en de federale staat tot een lege doos te maken”, reageert Kamerfractieleidster Catherine Fonck.
“Het wordt hoog tijd dat de premier zijn stilte doorbreekt”, besluit Fonck, die zweert dat het cdH nooit zal zwichten voor de “provocaties” van N-VA.

bron: Belga