Vrouw van moslimprediker Jean-Louis Denis wil scheiden

Vrouw van moslimprediker Jean-Louis Denis wil scheiden

De echtgenote van moslimprediker Jean-Louis Denis, heeft donderdag voor het hof van beroep van Brussel gezegd dat ze nooit de radicale islamistische ideeën van haar man deelde en dat ze wil scheiden van hem. De vrouw wordt, net als haar echtgenoot, vervolgd voor deelname aan de activiteiten van een terroristische groep als leidster. In eerste aanleg werd ze door de correctionele rechtbank van Brussel vrijgesproken. Haar advocate vroeg het Brusselse hof van beroep donderdag om die uitspraak te bevestigen. “Ik wil scheiden, ik onderneem de nodige stappen maar dit neemt tijd in beslag”, zei de vrouw donderdag toen ze door de rechters ondervraagd werd over haar toekomst met Jean-Louis Denis, de vader van haar vier kinderen.

“Ik heb nochtans de indruk dat u nog steeds niet goed weet wat te doen”, antwoordde de voorzitter. De advocate van de vrouw vraagt het hof van beroep om de vrijspraak door de correctionele rechtbank in januari te bekrachtigen. Het was het federaal parket dat beroep aantekende tegen die beslissing.

De federaal procureur vraagt een celstraf van acht jaar voor de vrouw en meent dat ze, net als haar man, een leidende rol op zich nam in een terroristische groep die jonge jihadistische strijders rekruteerde in 2013.

bron: Belga