Tieners aangeklaagd voor vals terreuralarm in Parijs

De Franse justitie heeft een tiener van zestien en een van veertien jaar aangeklaagd voor hun veronderstelde rol in een vals terreuralarm dat zaterdag tot een grote politie-inzet aanleiding heeft gegeven. Dit heeft het parket van de Franse hoofdstad vanmorgen bekendgemaakt. De tenlasteleggingen luiden kwaadwillige telefonische oproepen, verspreiding van onjuiste informatie om aan een gevaarlijke vernietiging te doen geloven, aangifte van denkbeeldige misdaad, diefstal van identiteit, hacken en vrijwillig geweld in groepsverband, zegt het parket.

De zestienjarige is maandag in het oosten van Frankrijk opgepakt en de veertienjarige dinsdag in het zuiden. Beiden lijken elkaar via sociale media te kennen.Zij hadden de ordediensten wijs gemaakt dat er een gijzelingsoperatie aan de gang was in een kerk in Parijs, waarop de ontplooiing van een grote politiemacht volgde.

Volgens een bron dicht bij het onderzoek heeft de zestienjarige tegenover de speurders zijn rol in de affaire toegegeven. Hij wordt tevens verdacht van het versturen van andere valse alarmen naar scholen en andere publieke plaatsen.

bron: Belga