Persoon die werd neergeschoten in Charlotte toch niet dood, zeggen autoriteiten

De persoon die woensdag werd neergeschoten tijdens protesten na de dood van een zwarte man dinsdag, is dan toch niet overleden. Dat melden de autoriteiten van Charlotte, die eerder melding maakten van het overlijden. Ondertussen heeft de gouverneur van North Carolina de noodtoestand uitgeroepen vanwege de rellen. De persoon is “in kritieke toestand, maar niet overleden”, aldus de stad. Eerder verklaarde ook de politiechef van Charlotte dat de persoon overleden was. De kogel zou afgevuurd zijn door een andere burger, niet door de politie, klonk het eerder op de avond.
Bij de tweede avond van protesten raakten opnieuw verschillende mensen gewond. De politie heeft traangas gebruikt om de manifestanten uit elkaar te drijven.
Gouverneur van North Caroline Pat McCrory riep ondertussen de noodtoestand uit. “Ik heb de noodtoestand uitgeroepen en ben begonnen aan de procedure om de de National Guard en Highway Patrol te ontplooien om de lokale politie bij te staan”, schreef hij op Twitter.
Bij protesten op dinsdag raakten ook al 16 politieagenten gewond.
De protesten braken uit nadat de 43-jarige zwarte man Keith Scott werd doodgeschoten door een politieagent. Volgens de politie was de man gewond, zijn familie en een getuige verklaarden dat hij een boek vasthield, en geen wapen.
In de Verenigde Staten zijn de gemoederen al maanden verhit door verschillende dodelijke schietpartijen door de politie tegen Afro-Amerikanen.

Bron: Belga