N-VA legt permanent Vlaams vervoersplan voor de NMBS op tafel

N-VA legt permanent Vlaams vervoersplan voor de NMBS op tafel

N-VA wil een permanent Vlaams vervoersplan voor de NMBS. “Dit voorkomt dat Vlaanderen de noden ondervindt van Waalse stakingen”, zegt Kamerlid Inez De Coninck. Het voorstel staat in een nieuw tienpuntenplan waarmee de N-VA voor een betere dienstverlening wil zorgen. Tijdens de spoorstakingen van juni schakelde de NMBS tijdelijk over op een Vlaams vervoersplan, brengt De Coninck in herinnering. “Dit om te vermijden dat Waalse stakingen gevolgen hadden voor het Vlaamse treinverkeer.” Ze wil dat plan nu permanent toepassen. “Dit past beter bij de noden van de reizigers en voorkomt dat Vlaanderen de gevolgen ondervindt van Waalse stakingen.”

In haar tienpuntenplan, dat vanmorgen ook in Het Laatste Nieuws staat, pleit de N-VA verder voor een Europese stiptheidsnorm, een betere sanctionering van zwartrijders en vandalen en een geïntegreerde betaalkaart. De partij wil bovendien dat reizigers steeds het goedkoopste tarief wordt aangeboden.

De partij herhaalt ook haar pleidooi voor een gegarandeerde dienstverlening, wifi op de trein, een afzonderlijke uurregeling voor zaterdag en zondag en voor de voorstadsnetten voor Gent en Antwerpen.

bron: Belga