Kusttram kent recordzomer

Kusttram kent recordzomer

In juli en augustus namen 4,2 miljoen reizigers de Kusttram, zo blijkt uit cijfers van De Lijn West-Vlaanderen. Dat is een absoluut record. Nooit werd de Kusttram meer gebruikt dan afgelopen zomer. Met een totaal van 2 miljoen reizigers in juli en 2,2 miljoen in augustus steeg het aantal gebruikers met 2,2 procent ten opzichte van 2015.

Zaterdag 23 juli en zondag 14 augustus waren absolute topdagen met respectievelijk 80.000 en 83.500 kustbewoners, tweedeverblijvers en toeristen die de Kusttram namen voor een verplaatsing. Dat ligt in lijn met de cijfers van provinciebedrijf Westtoer die woensdag werden bekendgemaakt. Ook Westtoer meldde dat de dagen rond de feestdagen van 21 juli en 15 augustus zorgden voor absolute piekmomenten.De toeristische vervoerbewijzen bleken ook deze zomer erg in trek. Zo’n 725.000 verplaatsingen gebeurden met een dagpas of meerdagenpas. Met dat vervoerbewijs kunnen reizigers één of meerdere dagen lang vrij in en uit bus of tram stappen. Ook de Kusttram+, dat is een vervoersticket in combinatie met een ticket voor een attractie, waren in trek. Plopsaland en Plopsaqua, en Sea Life, blijven de belangrijkste publiekstrekkers. Ook tickets naar het Zwin Natuur Park gingen vlot over de toonbank.

“De Kusttram blijft de beste manier om onze kust te ontdekken. Steeds meer reizigers maken gebruik van de snelle en comfortabele dienstverlening die de tram aanbiedt. Uitstekend nieuws voor de hele kust”, aldus Vlaams minister voor Mobiliteit, Ben Weyts (N-VA).

bron: Belga