Dode bij rellen tijdens manifestatie na dood zwarte man in Charlotte

In de Amerikaanse stad Charlotte (North Carolina) is bij rellen die uitbraken tijdens protesten na de dood van een ongewapende zwarte man door een politieagent, een persoon omgekomen door een schotwond. Dat melden de Amerikaanse media op gezag van de politiechef van Charlotte. Woensdag braken voor de tweede nacht op rij rellen uit tussen manifestanten en de hulpdiensten tijdens protesten na de dood van een zwarte man door een politiekogel op dinsdag. De politie gebruikte traangas tegen de honderden manifestanten.
Politiechef van Charlotte Kerr Putney verklaarde aan Fox News dat een persoon werd neergeschoten tijdens de protesten, “volgens de laatste informatie die we hebben is die persoon overleden”, zei hij. De politiecommissaris gaf geen verdere informatie over de identiteit van het slachtoffer. Volgens het politiedepartement van Charlotte zou persoon beschoten zijn “door een andere burger”, en dat wordt ook bevestigd door de autoriteiten van Charlotte, aldus NBC News.
Bij protesten op dinsdag raakten al 16 politieagenten gewond.
De protesten braken uit nadat de 43-jarige zwarte man Keith Scott werd doodgeschoten door een politieagent. Volgens de politie was de man gewond, zijn familie en een getuige verklaarden dat hij een boek vasthield, en geen wapen.
In de Verenigde Staten zijn de gemoederen al maanden verhit door verschillende dodelijke schietpartijen door de politie tegen Afro-Amerikanen.

bron: Belga