Club Brugge trekt op speeldag 8 naar Moeskroen, leider Essevee op bezoek bij KV Mechelen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Moeskroen en landskampioen Club Brugge trappen morgenavond (20u30) de achtste speeldag in de Jupiler Pro League op gang met hun onderlinge confrontatie op Le Canonnier. Beide teams - respectievelijk de nummers dertien en negen in de stand - hebben punten nodig. Club zit buitenshuis aan een smadelijke drie op twaalf en moet winnen om de kloof met de top van het klassement niet nog groter te laten worden, de Henegouwers hebben slechts één puntje meer dan de voorlaatste in de stand (Waasland-Beveren). De stoel van Moeskroen-coach Glen De Boeck wankelt al een tijdje, mogelijk brengt puntengewin tegen Blauw-Zwart hem wat steviger in het zadel.

Zaterdag staan er vier duels op het menu. Om 18u ontvangt Waasland-Beveren Lokeren in de Wase derby, om 20u speelt AA Gent gastheer voor STVV en krijgt KV Mechelen de fiere leider Zulte Waregem over de vloer en om 20u30 krijgt Charleroi KV Oostende over de vloer. In een duel tussen de nummers vijftien en veertien is het voor Waasland-Beveren en Lokeren enorm belangrijk om punten te pakken, bij een nieuwe Lokerse nederlaag moet coach Georges Leekens stilaan beginnen vrezen voor zijn job. Leider Essevee gaat bij Malinwa op zoek naar zijn zesde competitiezege, in Henegouwen kan nummer zes Charleroi mits winst over nummer drie KVO springen in de stand.

Zondagnamiddag (14u30) is het de beurt aan Standard, dat gisteren nog een schaamteloze nederlaag leed in de zestiende finales van de Croky Cup. De Rouches, de titelverdedigers in de Beker, gingen met 2-1 onderuit op het veld van amateurteam ASV Geel en moeten zich op Sclessin herpakken tegen Eupen.

Later zondag (18u) ontvangt Kortrijk Racing Genk, om 20u sluiten Anderlecht en rode lantaarn Westerlo de achtste speeldag af. Paars-Wit staat tweede in de stand - op één punt van leider Zulte Waregem - en laat vooral offensief mooie dingen zien. Westel ging gisteren ook in de Beker onderuit (met 0-1 tegen Tubeke), wisselde een week geleden van coach (Bob Peeters moest vertrekken, Jacky Mathijssen kwam hem vervangen) en heeft dringend punten nodig. De Kemphanen bengelen met een troosteloze één op 21 helemaal onderaan de stand in de Jupiler Pro League.

bron: Belga