Brussels Airport plant actie "op 45 minuten aan vliegtuig of geld terug"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Brussels Airport is er zodanig van overtuigd dat passagiers voor intra-Europese vluchten op drie kwartier van op de parking tot aan de deur van het vliegtuig geraken, dat ze tickets integraal zal terugbetalen indien dat toch niet lukt. Dat heeft Arnaud Feist, de topman van de luchthaven, vanmorgen aangekondigd op de Franstalige radiozender Bel RTL. De actie zou nog dit jaar concreet gelanceerd worden. Brussels Airport vecht al maanden tegen de perceptie dat de hele check-inprocedure op de luchthaven sinds de aanslagen van 22 maart lang zou duren. De eerste weken werd aan alle passagiers gevraagd om 3 uur op voorhand aanwezig te zijn, maar begin mei werd dat advies versoepeld tot 2 uur voor Schengenvluchten, net als voor de aanslagen.

In de praktijk raken passagiers tegenwoordig gemiddeld in 45 minuten van hun auto op de parking tot aan hun gate. "We zijn ervan overtuigd dat onze operationele procedures efficiënt zijn, zelfs efficiënter dan voor de aanslagen", zei Feist donderdag.

Om dat te bewijzen, heeft de luchthaven beslist "een grote actie" te lanceren tegen het einde van het jaar. "We geven de garantie dat een reiziger binnen de Schengenzone die 45 minuten voor het vertrek van zijn vlucht aankomt op de luchthaven, zijn vliegtuig haalt. Mocht hij door pech zijn vlucht toch missen, betalen we zijn ticket integraal terug."

Feist liet voorts weten dat de tenten voor de vertrekhal, waar sinds de aanslagen een precontrole plaatsvindt, wellicht voor de winter zullen verdwijnen. "We werken met de federale politie om de tenten te vervangen door andere maatregelen, om een andere oplossing te vinden voor de maand december", zei hij.

bron: Belga