Britse regering wil officiële onderhandelingen “begin 2017” opstarten

Britse regering wil officiële onderhandelingen
Britse regering wil officiële onderhandelingen "begin 2017" opstarten

De Britse regering mikt erop dat de officiële onderhandelingen over het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie in het begin van 2017 zullen worden opgestart. Dat zei Boris Johnson, de Britse minister van Buitenlandse Zaken, donderdag. “We voeren gesprekken met onze vrienden en Europese partners met als doel om de brief van artikel 50 begin volgend jaar te verzenden”, zei Johnson aan de Britse zender Sky News tijdens zijn bezoek aan New York.

Als een lid van de Europese Unie een officiële brief verstuurt waarin het zijn vertrek uit de Unie aankondigt, krijgt het land twee jaar de tijd om de onderhandelingen af te ronden. “Ik denk niet dat we de volle twee jaar zullen nodig hebben, maar laten we afwachten hoe het loopt”, zei de voormalige burgemeester van Londen nog, die in New York is voor de VN-top.

Johnson is er trouwens van overtuigd dat de Britten een zeer goed handelsakkoord uit de onderhandelingen met de “Europese vrienden” zullen halen. “We zijn niet alleen de grootste afnemer van Duitse wagens, er is niemand die zoveel Italiaanse wijn drinkt als wij. Dat gaan ze niet in gevaar brengen”, besloot Johnson.

Bron: Belga