Twee Singaporezen in de boeien geslagen wegens aankoop iPhone op luchthaven

De lancering van de nieuwste iPhone heeft naar goede gewoonte weer heel wat enthousiaste mensen op de been gebracht. Zo ook in Singapore, waar twee Apple-fanaten zijn aangehouden nadat ze het toestel proberen kopen in de luchthaven.

Net als in zoveel plaatsen waren er in Singapore mensen aan het aanschuiven uren voordat de peperdure smartphone in de rekken lag. Een Singaporees duo had geen zin om in de rij te wachten voor een iPhone 7 en bedacht een snugger plannetje. Ze kochten twee vliegtickets, om in de winkels van de luchthaven de toestellen te kopen.

Maar omdat ze volgens de politie geen enkele bedoeling hadden om Singapore te verlaten, waren ze in strijd met de wetgeving op de luchthaven. De ordediensten heeft het paar gearresteerd en aangeklaagd wegens een inbreuk tegen de ‘Protected Areas and Protected Places Act’. Ze kijken aan tegen een boete van 1.000 Singaporese dollar (660 euro) en een gevangenisstraf tot twee jaar.

De Singaporese politiedienst heeft na de arrestatie op Facebook nogmaals opgeroepen om de luchthaven enkel te betreden om te reizen. Dit jaar zijn er al vijftien overtreders gearresteerd omdat ze andere bedoelingen hadden.

Posted by Singapore Police Force on Wednesday, September 21, 2016

AFP / R. Rahman