Bal in het publiek redt Deense voetbalfan

Een bal in het gezicht is allesbehalve aangenaam. Naast een pijnlijk smoelwerk, krijg je waarschijnlijk ook nog eens het hoongelach van de tribune over je. Een Deense fan nam het er allemaal graag bij, aangezien zo’n bal zijn leven gered heeft.

Tijdens het duel tussen Brøndby IF en FC Kopenhagen knalde spits Kamil Wilczek een bal de tribune in. Het misplaatste schot belandde uiteindelijk tegen het hoofd van Brøndbyfan David Nielsen. Door de kracht achter de bal, viel de fan steil achterover en werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis. Dat bleek achteraf een zegen want de dokters hebben zo een tumor ontdekt. Dankzij het verdwaalde schot werd die tijdig ontdekt en is het leven van Nielsen gered.

Via Facebook heeft Nielsen zijn redders bedankt. “Hallo iedereen, mijn naam is David en ik ben de persoon die een bal tegen het hoofd kreeg tijdens de opwarming voor de wedstrijd tegen FCK. Ik wil de medische staf, de stewards en de supporters die bij me in de buurt stonden bedanken voor hun snelle reactie. Die heeft blijkbaar mijn leven gered. Ik kan moeilijk beschrijven hoe dankbaar ik ben. Achteraf is gebleken dat ik een hersentumor heb, die waarschijnlijk niet ontdekt was geweest als Wilczek me niet geraakt had. Ik onderga nu de nodige ingrepen. Bedankt iedereen, ik ben jullie eeuwig dankbaar”, verklaarde Nielsen op Facebook.

Foto Belga / V. Lefour