Wesphael wijt verwondingen van zijn vrouw aan alcoholgebruik

Wesphael wijt verwondingen van zijn vrouw aan alcoholgebruik

Tijdens een derde verhoor, waar Bernard Wesphael het rapport van de wetsgeneesheer voorgelegd krijgt, wijt de ex-politicus de vele verwondingen die vastgesteld zijn op het lichaam van zijn vrouw herhaaldelijk aan haar alcoholgebruik. “Ze dronk gemiddeld twee à drie flessen alcohol per dag”, zei Wesphael tijdens het verhoor, waarvan de politie vanmiddag verslag deed voor het hof van assisen in Bergen. Het derde verhoor van Wesphael, op 13 december 2013, duurde maar liefst 7 uur en 15 minuten. Wesphael werd er geconfronteerd met de verschillende verwondingen die vastgesteld werden bij zijn vrouw Véronique Pirotton. Zo had ze letsels aan de schedel, de lippen en de keel.

Wesphael ontkende met klem dat hij fysiek geweld had gebruikt. Hij zei onder meer dat de verwondingen aan haar lippen wellicht het gevolg waren van de valpartijen die Pirotton zou gemaakt hebben in de hotelkamer. Of dat ze ze op een ander moment opliep de dag van de feiten, toen ze hem na het aperitief even alleen liet. “Het gebeurde vaak dat ze viel als ze gedronken had: op café, op restaurant of op straat.”De ex-politicus voegde eraan toe dat hij vermoedde dat zijn vrouw sommige verwondingen al twee weken daarvoor opliep. Zo zou ze de maandag voor het drama nog drie à vier keer gevallen zijn toen ze thuis de trap opstapte.

Als het verhoor vordert, krijgt Wesphael meer dan eens voor de voeten geschoven dat de versie van de feiten die Wesphael gaf tijdens de reconstructie de verwondingen niet kunnen verklaren. Op een gegeven moment, als vragen werden gesteld over haar gescheurde lever, komt haar alcoholconsumptie weer ter sprake. “Het was normaal dat ze problemen had met de lever. Ze dronk gemiddeld drie flessen alcohol per dag. Ze moest ook zeven geneesmiddelen nemen. Anders kon ze niet voort, ze was depressief.”

Volgens Wesphael was ze een gevaar voor zichzelf en de maatschappij. Zo zou ze een keer stomdronken haar zoon van school zijn gaan halen met de auto en maar nipt een ongeval vermeden hebben.

bron: Belga