Weerbericht – Herfst komt met warme lucht aangewaaid

Woensdag krijgen we eerst brede opklaringen in het westen en het centrum. In het oosten hangt er eerst meer bewolking. Later wordt het overal gedeeltelijk bewolkt. De maxima schommelen tussen 15 en 21 graden. Ook morgen wordt het vrij mooi met geleidelijk meer hoge en middelhoge bewolking. De maxima kunnen oplopen tot 23 graden. Vrijdag kan er tijdelijk wat lichte regen vallen maar nadien komen er opklaringen. Zaterdag wordt het opnieuw vrij mooi en zacht, tot 23 graden, aldus het KMI. Na het optrekken van het ochtendgrijs, krijgen we eerst vaak brede opklaringen in het westen, in het oosten hangt er meer bewolking. In de namiddag wordt het gedeeltelijk bewolkt door vorming van stapelwolken. De maxima schommelen tussen 15 graden in de Hoge Venen en lokaal 21 graden elders. Het blijft droog. Er staat een zwakke zuidoostelijke tot veranderlijke wind.
Woensdagavond en -nacht wordt het licht bewolkt. Tegen de ochtend neemt de hoge bewolking wel toe over het westen van het land. Het blijft droog. Minima van 8 graden op de Hoge Venen tot 13 graden aan zee, rond 11 graden in het centrum. De wind blijft zwak veranderlijk.
Donderdag blijft het vrijwel droog over het ganse land. Enkel op het eind van de dag is in het westen een kleine bui mogelijk. De zon blijft meestal verscholen achter een wolkendek van voornamelijk hoge of middelhoge bewolking. De maxima liggen tussen 17 en 23 graden. Er staat een zwakke tot matige zuidenwind, draaiend naar het zuidzuidwesten.
Donderdagnacht zijn enkele buien mogelijk boven de Noordzee, die het westen en het noordwesten van het land zouden kunnen bereiken.
Vrijdag is het gedeeltelijk bewolkt. In de voormiddag kan er nog wat lichte neerslag vallen in het noorden, nadien komen er opnieuw meer opklaringen. Zaterdag blijft het droog met veel hoge bewolking. Zondag trekt een zwakke storing zonder veel neerslag over ons land. De maxima komen nog net boven de 20 graden uit in het centrum.
Maandag blijft droog met enkele opklaringen. Dinsdag zou ook nog meestal droog blijven en vrij zacht.

bron: Belga