Race Witte Huis – “George Bush Senior zal stemmen voor Clinton”

Race Witte Huis - "George Bush Senior zal stemmen voor Clinton"

De voormalige Republikeinse president George Herbert Walker Bush zal naar verluidt stemmen op de Democrate Hillary Clinton, en dus niet voor de kandidaat van zijn partij, Donald Trump. Dat hebben verschillende bronnen gemeld die met de centrumrechtse ex-president gepraat hebben. De eerste die het nieuws over het stemgedrag van Bush bekendmaakte, was Kathleen Kennedy Townsend, de dochter van Robert Kennedy. Zij postte een foto van zichzelf met Bush online en verklaarde dat Bush haar verteld had dat hij voor Kennedy’s partijgenoot Hillary Clinton zou stemmen. CNN berichtte later dat Bush een gelijkaardige aankondiging maakte tijdens een bijeenkomst van de raad van bestuur van de Points of Light Foundation.
Zowel Bush Sr. als zijn zoon George W. Bush hebben geweigerd Trump te steunen, nadat hun zoon en broer Jeb het niet haalde tegen Trump tijdens de Republikeinse voorverkiezingen. De familie Bush was een van de grote afwezigen op de Republikeinse Conventie van juli in Cleveland, waar Trump officieel werd aangeduid als presidentskandidaat.
De woordvoerder van Bush verklaarde via Twitter dat de ex-president zijn stem geheim zal houden, en dat de berichten over zijn keuze voor Hillary niet bevestigd zijn.
George HW Bush was vicepresident onder Ronald Raegan van 1981 tot 1989 en president van 1989 en 1993.

bron: Belga