Primera Division - FC Barcelona en Atlético in evenwicht, blessure voor Messi

De topper in de Spaanse competitie tussen FC Barcelona en Atlético Madrid is woensdagavond op een 1-1 gelijkspel geëindigd. Beide ploegen wisten zo niet te profiteren van het eerste puntenverlies van koploper Real Madrid eerder op de avond tegen Villarreal (1-1). FC Barcelona begon het duel voor eigen publiek met de droomvoorhoede Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar. Zij waren echter niet betrokken bij de treffer. Aanvoerder Andrés Iniesta stelde Ivan Rakitic in de slotfase van de eerste helft in staat om raak te koppen.

Messi speelde de wedstrijd in Camp Nou niet uit. De Argentijnse aanvaller verliet het veld een half uur voor tijd met een blessure die niet ernstig oogde. Vrijwel meteen na zijn vertrek werd de verdediging van de thuisploeg geklopt en bracht Ángel Correa de bezoekers op gelijke hoogte. Bij de bezoekers begon Yannick Carrasco overigens in de basis, hij werd na 73 minuten naar de kant gehaald.