Paralympische Spelen - Triomfantelijke terugkeer voor Belgische delegatie

door
Belga
Leestijd 2 min.

Woensdagavond heeft de Belgische paralympische delegatie opnieuw voet aan vaderlandse grond gezet. Tientallen vrienden en familieleden wachtten de sporters op in de aankomsthal van Brussels Airport, na een volgens Anne d'Ieteren, voorzitster van het Belgisch Olympisch En Interfederaal Comite (BOIC), "historische editie". "Het was al een droom om deel te nemen, maar met een medaille naar huis komen overtreft alle verwachtingen", vertelde Joachim Gérard, brons in het tennis, aan de verzamelde pers. "Fantastisch ook hoe de mensen in België onze prestaties volgden. In Tokio wil ik opnieuw meestrijden voor een medaille."

De 16-jarige Laurens Devos pakte goud in het tafeltennis. "Ik had nooit gedacht op mijn jonge leeftijd al zo ver te staan", aldus de benjamin van de Belgische delegatie. "Maar deze medaille smaakt naar meer. Ik ga snel weer aan het trainen om in de toekomst nog sterke prestaties neer te zetten."

"Ik ben op dit moment de gelukkigste persoon ter wereld", vertelde Florian Van Acker, de andere gouden medaillewinnaar in het tafeltennis.

Ook voor Michèle George waren de Paralympics geslaagd. "Ik ben erg tevreden met mijn prestaties", vertelt de amazone die in Rio een gouden en zilveren medaille won. "Iedereen in Brazilië behandelde ons ook met respect, mooi."

Marieke Vervoort ten slotte blikt met gemengde gevoelens terug op de Spelen. "Ik heb mezelf in Rio echt verrast", aldus 'The Beast from Diest'. "Maar langs de andere kant is het spijtig dat dit mijn laatste Spelen waren, dat doet pijn."

bron: Belga