Google opent strijd met WhatsApp en andere berichtenapps

Google opent strijd met WhatsApp en andere berichtenapps

Het Amerikaanse technologiebedrijf Google heeft de berichtenapplicatie “Allo” gelanceerd en gaat zo de concurrentie aan met onder meer WhatsApp. De applicatie is sinds vanmiddag beschikbaar in de Verenigde Staten voor de besturingssystemen Android (van Google) en iOS (van Apple). In “Allo” zit de nieuwe “Google Assistant” gebakken. Gebruikers kunnen via chat informatie over bijvoorbeeld het weer of nieuwsberichten opvragen. Gebruikers kunnen de assistent ook vragen naar restaurants in de omgeving. Bovendien stelt “Allo” ook in gesprekken met andere mensen mogelijke passende antwoorden voor, dankzij kunstmatige intelligentie.

In Europa zou de nieuwe berichtenapplicatie in de nacht van woensdag op donderdag beschikbaar moeten zijn. De “Google Assistant” zal aanvankelijk enkel in het Engels communiceren, maar andere talen zullen later volgen, klinkt het.

Het bedrijf heeft de applicatie al aangekondigd in mei. Momenteel staat Facebook sterk wat betreft berichtenapplicaties, met Facebook Messenger en WhatsApp (dat sinds 2014 onderdeel van Facebook is). Apple heeft het sms-alternatief iMessage, maar dat is enkel beschikbaar op toestellen van het bedrijf zelf. Voor Andriod bestond er tot op heden geen centrale berichtenapplicatie van het internetbedrijf. Google wil nu een inhaalbeweging maken. Onlangs bracht het bedrijf ook de videochat-applicatie “Duo” uit.

bron: Belga