Gewonden bij protest tegen dodelijk politiegeweld in VS

Gewonden bij protest tegen dodelijk politiegeweld in VS

Na het doodschieten van een Afro-Amerikaan door de politie is het in Charlotte in de Amerikaanse staat North Carolina tot protest gekomen waarbij zowat twaalf politieagenten gewond zijn geraakt. Een van hen kreeg een steen in het gezicht, zo heeft de politie vannacht (plaatselijke tijd) getwitterd. Volgens berichten in plaatselijke media had de politie gisterenmiddag in een woongebied een verdachte gezocht en op een parkeerplaats een man neergeschoten. De politie zegt dat de man gewapend was.

Kort daarop verzamelden zich meerdere honderden mensen om tegen het geweld te protesteren. Ze scandeerden naar verluidt daarbij de naam van de beweging van zwarten Black Lives Matter. Op een foto is te zien hoe demonstranten een politieauto te lijf gingen.

De zus van de neergeschoten man zei dat haar broer niet gewapend was. Hij zat in zijn auto een boek te lezen en op zijn kinderen te wachten, toen de politie hem doodde.

Burgemeester Jennifer Roberts kondigde op Twitter een omstandig onderzoek aan.

Op verschillende plaatsen in de VS is het de voorbije maanden en jaren herhaaldelijk tot protest tegen buitensporig politiegeweld tegen zwarten gekomen.

bron: Belga