Fabian Cancellara wil ook na profcarrière bij Trek-Segafredo blijven

Fabian Cancellara wil ook na profcarrière bij Trek-Segafredo blijven

De binnenkort afscheidnemende Fabian Cancellara volgt woensdag de derde etappe van de Eneco Tour naast Dirk Demol in de volgwagen van Trek-Segafredo. “Ik kan nu al ontkrachten dat ik volgend jaar sportdirecteur word bij Trek-Segafredo. Ik zie meer een toekomst weggelegd in de tweede lijn van het sportieve gebeuren”, vertelde ‘Herr Fabian’.
“Echt beslissingen nemen in een volgwagen is niets voor mij. Natuurlijk houd ik nog steeds van het wielrennen en mijn toekomst ligt zeker bij deze ploeg. Maar wat of hoe, dat moeten we nog uitdokteren. Ik wil wel iets constructief doen. Op koersen verschijnen en wat wuiven en handjes schudden is tof, maar het mag wel iets meer zijn. Een vorm van jeugdopleiding zie ik wel zitten of een ander project.”

Op 12 november wuift België Fabian Cancellara uit tijdens een show in het Gentse Kuipke. “Vanavond zit ik nog aan tafel met de mensen van Golazo die het feest inrichten. We gaan daar nog wat details bespreken. Ik hoor dat er nog slechts een handvol kaarten beschikbaar zijn. Wel, ik ben daags nadien ook nog vrij. Misschien moeten ze er maar een tweede avond aan breien. Het zou jammer zijn mochten fans ontgoocheld zijn omdat ze geen tickets meer konden bemachtigen. Zo’n avond is een echte eer voor mij. In mijn thuisland zou dit zeker niet lukken, in Vlaanderen wel. Ik ben zeer vereerd dat er zoveel interesse is voor mij”, besloot Cancellara.

bron: Belga