Explosies New York – Rahami ook in verdenking gesteld voor gebruik van massavernietigingswapens

Explosies New York - Rahami ook in verdenking gesteld voor gebruik van massavernietigingswapens

Ahmad Khan Rahami, de verdachte van de bomaanslagen in New York en New Jersey, is dinsdag onder meer in verdenking gesteld van het gebruik van massavernietigingswapens. Dat blijkt uit een document dat de procureur van Manhattan Preet Bharara heeft opgesteld. Eerder werd de 28-jarige man al in beschuldiging gesteld voor vijfvoudige poging tot moord op politieagenten. Rahami werd dinsdag in verdenking gesteld voor het gebruik van massavernietigingswapens, bombardementen in de openbare ruimte, de vernieling van eigendommen en het gebruik van een wapen.
De explosie met springstoffen in New York, waarbij een dertigtal gewonden vielen, heeft “ernstige verwondingen en materiële schade voor miljoenen dollars” aangericht, aldus het parket.
Rahami wordt ervan verdacht een snelkookpan vol explosieven te hebben doen ontploffen in New York op zaterdagavond. Daarnaast zou hij een artisanale bom hebben geplaatst in het Seaside Park in New Jersey, die geen gewonden heeft gemaakt, en acht andere explosieven te hebben verstopt die niet zijn ontploft. Hij werd maandag opgepakt door de politie na een schietpartij, waarbij naast Rahami twee agenten gewond raakten. Voor die schietpartij werd de man maandag al in verdenking gesteld van vijfvoudige poging tot moord.

bron: Belga