Europese consumentenorganisatie BEUC tevreden met roaming-voorstel Commissie

Europese consumentenorganisatie BEUC tevreden met roaming-voorstel Commissie

De Europese consumentenorganisatie BEUC reageert tevreden op de aankondiging van de Europese Commissie dat er geen beperking in de tijd komt van het kosteloos roamen. BEUC noemt het wel “cruciaal” dat er geen systematische controle komt van de telefoongebruikers door hun operatoren. “Het is zeer goed nieuws dat de tijdslimieten voor roaming weggevallen zijn. Consumenten mogen niet gestraft worden omdat sommigen mogelijk misbruik zouden maken van het systeem”, reageert directeur-generaal Monique Goyens van BEUC, de consumentenorganisatie waar ook Test-Aankoop deel van uitmaakt.

In het nieuwe voorstel van de Commissie kunnen gebruikers wel nog steeds gevraagd worden uitleg te geven aan hun operatoren als die misbruik vermoeden. Is dat het geval, dan zal de operator een meerkost kunnen opleggen voor het roamen door zijn klant. Het BEUC vraagt in die context dat er “geen systematische controle van alle telefoongebruikers door hun telecomproviders komt”.

Om ‘roam like at home’ helemaal mogelijk te maken, moet er nu werk gemaakt worden van een hervorming van de groothandelsprijzen op de telecommarkt, vindt het BEUC. “Telefoonmaatschappijen zouden niet toegestaan mogen worden elkaar veel te dure tarieven aan te rekenen wanneer een klant roamt”, zegt Monique Goyens.

bron: Belga