Croky Cup - Bekerhouder Standard en Westerlo out in 16e finales, AA Gent en Essevee met schrik vrij

Standard en Westerlo hebben zich woensdag niet kunnen plaatsen voor de achtste finales van de Croky Cup, de Belgische voetbalbeker. De Rouches, de titelverdedigers, gingen met de billen bloot bij amateurclub Geel en verloren met 2-1. Westerlo, de rode lantaarn uit de Jupiler Pro League, verloor op eigen veld met 0-1 van Tubeke (1B). De andere clubs uit de Jupiler Pro League stootten wel door naar de laatste zestien, al hadden sommige teams het wel niet onder de markt. Zo won AA Gent pas dankzij een doelpunt van topschutter Perbet in extremis bij Lierse (1B), het werd 1-2. Ook Zulte Waregem, de fiere leider uit de JPL, won met 1-2. Het was Mbaye Leye die Essevee redde tegen Cappellen (AMA II) met een doelpunt in de ultieme slotfase. Naast Gent en Zulte Waregem bibberde ook KV Mechelen zich een ronde verder. Het stond 2-0 in het krijt bij Sporting Hasselt (AMA I), maar boog die scheve situatie alsnog om en won in extremis met 2-3.

Drie teams bereikten de volgende ronde met de vingers in de neus. Charleroi haalde op eigen veld uit tegen Bocholt (AMA I) (5-0), KRC Genk won dankzij vier doelpunten van Karelis met 0-4 van Eendracht Aalst (AMA I) en STVV verpletterde Harelbeke (AMA II) (1-6).

KV Oostende ging met 0-2 winnen bij Antwerp (1B), eerder op de avond plaatsten ook Lokeren (3-2 tegen Cercle Brugge), Eupen (2-3 bij Roeselare), Waasland-Beveren (2-0 tegen Oosterzonen) en Kortrijk (2-0 tegen Sprimont) zich voor de laatste zestien.

Eerder op de avond had Anderlecht voldoende aan een nipte 1-0 zege tegen OHL om zich bij de laatste zestien te scharen, dinsdag al plaatsen Club Brugge en Moeskroen zich voor de achtste finales.

Woensdagavond (23u15) wordt er meteen geloot voor de achtste finales. De finale wordt op 18 maart 2017 in het Brusselse Koning Boudewijnstadion gespeeld. De winnaar krijgt dan een ticket voor de groepsfase van de Europa League.