Belgen in het buitenland - Wederoptredende Kompany wint met City in de League Cup maar moet ook naar de kant

door
Belga
Leestijd 1 min.

Manchester City heeft zich woensdag geplaatst voor de vierde ronde van de League Cup. City won met 1-2 op het veld van Swansea. Vincent Kompany maakte na meer dan vier maanden blessureleed zijn comeback voor Manchester, maar stapte in de toegevoegde tijd na een tackle van het veld. Clichy (49.) en Aleix Garcia (67.) bezorgden 'The Citizens' een dubbele voorsprong. De tegengoal van Sigurdsson (90+3.) viel te laat voor Swansea. Kevin De Bruyne viel iets voor het uur in.

Ook Sunderland stoot door naar de volgende ronde, na een 0-2 overwinning op bezoek bij Championship-club Queens Park Rangers. McNair (70. en 80.) nam beide doelpunten voor zijn rekening bij Sunderland, waar Jason Denayer, die als rechtsachter speelde, na 69 minuten naar de kant werd gehaald. Adnan Januzaj was geschorst.

Met Marouane Fellaini, die een kwartier voor tijd inviel, heeft nog een andere Belg zich geplaatst voor de volgende ronde. De middenvelder won met Manchester United met 1-3 op het veld van Northampton Town uit de League One. Carrick (17.), Herrera (68.) en Rashford (75.) scoorden voor ManUtd, tussendoor maakte Revell (42.) op penalty het tegendoelpunt.

Tottenham Hotspur kende ten slotte geen problemen met League One-club Gillingham. Eriksen (31. en 48.), Janssen (51., op penalty), Onomah (65.) en Lamela (68.) zetten de 5-0 op het bord. Bij Tottenham, dat veel sterkhouders liet rusten, kwamen geen Belgen in actie.

bron: Belga