Anderlecht naar 1/8e finales Croky Cup dankzij nipte 1-0 zege tegen OHL

Anderlecht heeft zich na een nipte 1-0 thuiszege tegen Oud-Heverlee Leuven geplaatst voor de achtste finales van de Croky Cup, de Belgische voetbalbeker. Hamdi Harbaoui maakte kort na rust (52.) de enige treffer uit de partij, de thuisploeg speelde na rood voor Leander Dendoncker (67.) bijna een halfuur met zijn tienen. Paars-Wit - met Frank Boeckx in doel en de wederoptredende Ivan Obradovic op de linkerflank - stelde in de eerste helft teleur tegen de nummer laatst uit divisie 1B. Op het halfuur werd OHL-coach Emilio Ferrera na een dispuut met de vierde official naar de tribunes gestuurd, na een zoutloze eerste helft gingen beide teams rusten met een 0-0 tussenstand.

Meteen na rust moest Boeckx zijn kunnen tonen op een knappe vrije trap van Casagolda, zeven minuten na de pauze vloog de bal aan de overzijde wel tegen de netten. Het was Harbaoui die de score opende na zwak uitverdedigen bij de bezoekers.

Halverwege de tweede helft moesten de Brusselaars met zijn tienen verder nadat kapitein Dendoncker tegen zijn tweede gele kaart van de avond was aangelopen. Daarna controleerden de Brusselaars het duel, RSCA bibberde zich naar de volgende ronde.

Gisteren al plaatsen landskampioen Club Brugge (3-1 winst tegen Lommel United) en Moeskroen (3-3 en 7-8 na strafschoppen tegen Dessel Sport) zich voor de laatste zestien. De overige wedstrijden in de zestiende finales worden later woensdagavond gespeeld, na de laatste wedstrijd wordt er ook meteen geloot voor de achtste finales.

De finale wordt op 18 maart 2017 in het Brusselse Koning Boudewijnstadion gespeeld. De winnaar krijgt dan een ticket voor de