Alexander De Croo over roaming: “Tariefmuren hebben in Europa geen plaats”

Alexander De Croo over roaming: "Tariefmuren hebben in Europa geen plaats"

Vicepremier en minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo reageert positief op het voorstel van de Europese Commissie om dan toch geen tijdslimiet in te stellen voor het roamen zonder extra kosten. “Tariefmuren hebben in Europa geen plaats”, zegt hij. “Het is de normaalste zaak dat mensen in Europa onbeperkt kunnen bellen en surfen zonder zich zorgen te moeten maken over hun factuur. Ik ben dan ook tevreden dat de Europese Commissie een nieuw voorstel heeft gedaan voor onbeperkte roaming en dat de beperking tot 30 dagen van tafel is. Dit is bij uitstek een dossier waar Europa zijn meerwaarde kan bewijzen”, aldus De Croo.

De minister wijst erop dat nu ook Erasmusstudenten en Belgen die vaak voor het werk naar andere EU landen moeten, gevat worden door de nieuwe regels. Dat is een duidelijke verbetering ten opzichte van het vorige voorstel, vindt hij.

In het Europees Parlement reageert ook De Croo’s partijgenote Hilde Vautmans opgetogen. “Dit is een goede stap naar een eengemaakt Europese telecommarkt. Een Europa zonder grenzen mag voor ons ook geen landsgrenzen kennen qua communicatie.”

bron: Belga