Russisch theatergezelschap is zijn pluizige steracteur kwijt

In Moskou loopt een zoekactie naar een bijzondere knappe kater. Het beestje maakt deel uit van een theatergezelschap en is onmisbaar voor de opvoering van het stuk ‘De luitenant van Inishmore’.

Het toneelstuk van Martin McDonagh is een donkere komedie over een verdwenen kat die de gemoederen verhit en zo een bloedbad veroorzaakt. Op het einde blijkt de kat levend en wel. De rol van kat wordt bij theatergezelschap U Mosta vertolkt door Semyon, een pluizige zwart-witte kater.

Realiteit en fictie liggen soms niet ver uit elkaar. Na de reis tussen Perm en Moskou is Semyon ontsnapt uit zijn mandje in het treinstation. Sindsdien is het theatergezelschap elk spoor van de kat bijster.

De collega-acteurs vliegen elkaar gelukkig nog niet naar de nek, maar hebben op hun Facebookpagina een oproep gelanceerd. “Onze getalenteerde kunstenaar en publiekslieveling Semyon is onder mysterieuze omstandigheden verdwenen (of overgelopen naar de concurrentie). Als iemand Semyon gezien heeft, laat dan alsjeblieft iets weten! We maken ons zorgen”, klinkt het op Facebook.

Het theatergezelschap hoopt dat de harige diva donderdagavond opnieuw terecht is voor de eerste opvoering van het toneelstuk in de Russische hoofdstad. Anders zullen de acteurs op zoeken moeten naar een vervanger. In ieder geval hebben ze al het aanbod van een kat die zowel Russisch als Engels verstaat via Facebook.

ВНИМАНИЕ! Просим максимальный РЕПОСТ!!!Случилось ужасное… Сегодня утром, по прибытии в Москву, в районе…

Posted by Пермский Театр "У Моста" on Monday, 19 September 2016

Foto Facebook / Театр “У Моста”