Lifter gearresteerd na driftbui wegens vier succesloze dagen

Een gefrustreerde Fransman is gearresteerd in een Nieuw-Zeelands vissersdorpje. De reiziger was in een Franse colère geschoten nadat hij voor de vierde dag op rij geen lift kon versieren.

Punakaiki is een kustdorpje met amper zeventig inwoners. Op zich is het dus niet verwonderlijk dat de 27-jarige reiziger niet meteen een rit kreeg, maar na vier dagen verloor de Fransman blijkbaar zijn vermogen om de zaak te relativeren. In zijn woedebui viel de lifter het ‘Welcome to Punakaiki’-bord aan met een steen, beledigde hij weggebruikers en kegelde hij verkeersborden in de rivier.

De politie is ter plaatse gekomen en heeft de woeste reiziger gearresteerd. De Fransman is aangeklaagd wegens vandalisme en zijn paspoort werd in beslag genomen. Ondertussen is hij vrijgelaten op borgtocht.

“Op de weg waar hij stond passeren meestal niet al te veel wagens, maar deze man had echt pech. Ik vermoed dat zijn agressieve gedrag er voor iets tussen zat. Hij vertelde ons ook dat hij al twee dagen niet had gegeten, want misschien heeft bijgedragen aan zijn driftbui”, sust agent Paul Watson bij The Guardian. De krant meldde ook dat Punakaiki niet beschikt over een winkel of kruidenierszaak, wat de lifter niet geholpen heeft.

Een lokale inwoner is iets minder mild. “Hij lag op de weg te roepen dat Nieuw-Zeelanders klootzakken zijn en dat hij zo snel mogelijk terug naar Europa wou. De kerel was een typische verwende millennial die een hoop kabaal heeft gemaakt. Bovendien stond hij de hele tijd op hoek met slechte zichtbaarheid en waar auto’s niet konden stoppen, totaal de verkeerde plek om te liften”, aldus Neil Mouat, de bewoner die de politie verwittigd heeft.

Foto Pixabay