Knuffel helpt koala in Australië verlies van moeder te verwerken

Een kleine Australische koala verloor zijn moeder bij een auto-ongeluk. Gelukkig werd het negen maanden oude jong gered en met open armen ontvangen door een gespecialiseerde dierenkliniek van de Zoo van Australië. Daar kreeg hij een pluchen versie van een koala om het verlies van zijn moeder te verwerken.

Op het moment van het dodelijke ongeval zat de babykoala, Shayne, op de rug van de moeder. Het dier overleefde de aanrijding hoewel het ook nog een aanval van kraaien te verduren kreeg.

Shayne werd overgebracht naar een dierenkliniek van de Zoo van Australië. Daar oordeelden de dierenartsen dat de baby-koala het verlies van zijn moeder zou kunnen overleven met behulp van een koalaknuffelbeest. “Shayne raakte niet gewond bij het ongeval. Maar hij zal het verlies van zijn moeder moeten overwinnen en ook de belangrijke lessen leren die ervoor zorgen dat hij later onafhankelijk kan leven in het wild”, zei ziekenhuisdirectrice Rosie Booth.

It’s Trauma Season at the Australia Zoo Wildlife Hospital and 9 month old Shayne the koala joey is just one of the many patients to have been affected. Losing his mum after being hit by a car, Shayne was forced to fend for himself and was found by rescuers as he was being chased by crows! Thankfully, Shayne has no injuries as a result of the accident, instead, he’s dealing with the loss of his mum and the vital life lessons he needs to learn in order to become an independent, wild koala. Help us get him and other native Australian animals back out into the wild by donating today! Click here: http://bit.ly/donateWW

Posted by Australia Zoo Wildlife Warriors on Sunday, September 18, 2016

Koala’s moeten door de klimaatveranderingen steeds vaker hun natuurlijke habitat verlaten, waardoor ze meer en meer betrokken geraken bij verkeersongevallen. Het Australische ziekenhuis voor wildlife verzorgt maandelijks 70 tot 80 koala’s.

Toen de eerste Britse kolonisten voet op Australische bodem zetten in 1788, leefden er 10 miljoen koala’s op het eiland. Hun aantal werd in 2012 geschat op 330.000.

Foto AFP / B. Beaden