Visconti pakt de bloemen in Ronde van Toscane

Visconti pakt de bloemen in Ronde van Toscane

De eerste etappe in de Giro della Toscana (Ita/2.1) werd een prooi voor Giovanni Visconti. De 33-jarige Italiaan nam in Montecatini Terme de maat van zijn landgenoten Sonny Colbrelli (Bardiani-CSF) en Daniele Bennati, een groepje dat samen met Fabio Aru was weggereden op het eind. Hij is meteen ook de eerste leider. Al na enkele kilometers werd de vlucht van de dag gevormd met zes renners: Nurbulat Kulimbetov (Astana), Miguel Angel Benito (Caja Rural), Florian Vachon (Fortuneo-Vital Concept), Gianfranco Zilioli (Nippo-Fantini), Nicolas Baldo (Team Roth) en onze landgenoot Jens Wallays (Topsport Vlaanderen-Baloise). Toen de voorsprong 6:15 bedroeg, iets over halfweg koers, besloot het peloton om een tandje bij te steken. Vooral Movistar, Bardiani-CSF en Dimension Data menden het peloton.

Op zo’n 30 kilometer schrok het peloton op van een valpartij, werden intussen ook de vluchters gegrepen en reed een groepje renners weg op de Monte Rocchina. Fabio Aru viel als eerste aan, maar werd al snel weer tot de orde geroepen. Daarna waagden nog enkele andere renners hun kans, maar zonder succes.

Pas in de afdaling slaagden met Giovanni Visconti (Movistar), Mirko Selvaggi, Egan Bernal (Androni-Sidermec), Sonny Colbrelli (Bardiani-CSF), Jonathan Hivert (Fortuneo-Vital Concept) en Fabio Aru (Astana) zes renners erin om te ontsnappen. Op de laatste helling van de dag viel die laatste weer, maar was het Visconti die hem bijbeende op 10 kilometer van het eind. Ook Bennati en Colbrelli maakten nog de aansluiting. Het peloton kwam nog dicht, maar de vier zouden strijden om de zege. Onder de vod van de laatste kilometer wist Visconti zich te ontdoen van zijn metgezellen en reed hij naar zijn tweede zege van het seizoen, nadat hij eerder de Klasika Primavera de Amorebieta (1.1) op zijn naam had geschreven.

bron: Belga