Lastige vragen over slaaphouding op proces van Bernard Wesphael

Lastige vragen over slaaphouding op proces van Bernard Wesphael

In Bergen is om 9.00 uur de tweede dag begonnen van het assisenproces van de Waalse ex-politicus Bernard Wesphael, die beschuldigd wordt van doodslag op zijn vrouw. Hij kreeg meteen lastige vragen voorgeschoteld over zijn slaaphouding. De beschuldigde bleef er rustig onder. Leden van het afstappingsteam en het labo kwamen gedetailleerd uitleg geven over hun werkzaamheden na de vondst van het lijk van Veronique Pirotton op 31 oktober 2013 in een hotel in Oostende. Voor het eerst kreeg de jury foto’s te zien van het lijk. Pirotton lag halfnaakt op haar rug in de kleine hotelbadkamer, haar voeten kwamen in de gang uit.

Wesphael kwam na een dik uur al aan het woord. Rechtbankvoorzitter Philippe Morandini stelde hem een vraag naar aanleiding van een foto van het bed in de hotelkamer op de avond van de feiten. Wesphael beweert dat hij na een “crise” van zijn vrouw op het bed in slaap gevallen is. Maar de voorzitter insinueerde dat het laken er niet bijlag alsof iemand er geslapen had.

Morandini vroeg de beschuldigde aan welke kant hij geslapen had. Links, antwoordde Wesphael. Op de foto was echter te zien dat het laken op een hoopje gerold in het midden van het bed lag. “Waarom ligt het laken dan zo?”, wilde de voorzitter weten. “Misschien heb ik het verplaatst als ik ben opgestaan”, was het antwoord. Wesphael zei nog dat hij met zijn kleren aan in slaap was gevallen en dat hij bovenop het laken lag.

bron: Belga