Frisser en wisselvalliger weer op komst

Frisser en wisselvalliger weer op komst

Vandaag wisselen zonnige perioden af met wolkenvelden. Vooral in het noordwesten van het land kunnen er buien vallen. In de Ardennen blijft het overwegend grijs, met soms wat gedruppel. Het kwik stijgt tot rond 13 graden in de Hoge Venen, tot rond 20 graden aan zee en tot 21 graden in het centrum van het land. Dat meldt het KMI. In de komende nacht wordt het droog met brede opklaringen. In de Ardense valleien kunnen er nevel en mist ontstaan. De minima liggen tussen 8 en 13 graden. Morgen blijft het meestal droog met wolkenvelden en zonnige perioden. De maxima liggen rond 16 graden in de Hoge Venen, rond 20 graden aan zee en rond 21 of 22 graden in het centrum.

Donderdag wordt het vanaf het westen zwaarbewolkt. De maxima liggen tussen 18 en 22 graden. ’s Avonds en ’s nachts vallen er buien in het noordwesten van het land. Daarbij is zelfs een donderklap niet uitgesloten. Vrijdag is het eerst zwaarbewolkt met regen en buien. Later wordt het vanaf het westen droog met opklaringen. De maxima liggen rond 18 graden.

Zaterdag is er veel hoge bewolking, maar de zon kan daar doorheen schijnen. De maxima liggen rond 20 graden. Zondag neemt de bewolking toe, gevolgd door regen. De maxima liggen opnieuw rond 20 graden. Maandag wordt het wisselend bewolkt met een aantal buien. Het kwik stijgt tot rond 19 graden.

bron: Belga