Explosies New York – Verdachte in verdenking gesteld voor poging tot moord op politieagenten

Explosies New York - Verdachte in verdenking gesteld voor poging tot moord op politieagenten
Explosies New York - Verdachte in verdenking gesteld voor poging tot moord op politieagenten

De man die werd opgepakt in het kader van de bomaanslagen in New York en New Jersey, is maandag formeel in verdenking gesteld voor vijfvoudige poging tot moord op politieagenten. Dat melden verschillende Amerikaanse media.
De 28-jarige Ahmad Khan Rahami is momenteel de enige verdachte die werd opgepakt voor de bomaanslag in Chelsea, New York, zaterdagavond, waarbij 29 mensen gewond raakten. Hij zou ook verantwoordelijk zijn geweest voor de bom die ontplofte in Seaside Park in New Jersey, zonder slachtoffers te maken, en voor de rugzak met explosieven die zondagavond werd aangetroffen in Elizabeth, New Jersey.
Volgens de media is de aanklacht voor vijfvoudige poging tot moord niet gelinkt aan de bomaanslagen, maar wel aan de schietpartij in Linden, New Jersey, die geleid heeft tot de arrestatie van de verdachte. Daarbij raakten, naast Rahami, twee politieagenten gewond.
Ondertussen hebben de autoriteiten aanwijzingen uit dat de bomaanslagen “een daad van terrorisme” waren, verklaarde burgemeester Bill de Blasio maandag. De speurders sluiten een islamistisch motief (nog) niet uit. Volgens de krant New York Times, die vrienden van de verdachte citeren, waren het gedrag en de religieuze beleving van Rahami veranderd nadat hij een reis had gemaakt naar Afghanistan.

Bron: Belga